Valdespino ‘Tio Diego’ Amontillado

Productfiche
Gefermenteerd met inheemse gisten in oude eikenhouten vaten in plaats van temperatuurgecontroleerd roestvrij staal zoals alle andere sherryproducenten tegenwoordig. Eenmaal versterkt tot 15% alcohol en minstens 1 jaar rijping onder de flor, worden de vaten allemaal getest en rijpen ze verder in een solera systeem van maar liefst 10 criaderas (vaten). Van de 10 de t/m de 4 criadera rijpt deze Amontillado onder de flor, daarna wordt hun alcohol versterkt tot 17,5% wat de flor doodt zodat de Sherry verder oxidatief kan rijpen in de laatste 3 stadia. Dit biologisch verouderingsproces is veel langer dan bij andere Amontillado’s. De Sherry’s rijpen minstens 18 jaar. Medium-bodied en zeer droog. Begint knapperig, zelfs licht scherp voor een Amontillado, dicht bij het pittige karakter van de Fino Inocente, maar neemt onderweg nootachtige tonen (amandelen, walnoten) en hints van oude vaten op. Vrij hoge zuurgraad. Citroenschil. Mediterrane kruiden, samen met een lichte bitterheid en verbrande amandelen.

18,20

Foodpairing

Aperitief, soep, wildgerechten, geroosterde roodvleesgerechten

Tannine-volheid

0

Alcohol

0

Aciditeit

0

Over de producent

Valdespino is één van de oudste en meest gewaardeerde Sherryhuizen die er bestaan opgericht door Mr Alfonso Valdsepino in de 13e eeuw. Al hun ‘cru’ wijngaarden komen uit de buurt van Machamudo Alto waar de typische witte kalkrijke albariza gronden het water diep vasthouden in deze zeer warme regio. Hun Tio Diego is het vlaggenschip onder de Amontillado’s van Valdespino.

B&Co Kortrijk - Fine wines and spirits

Tannine-volheid

0

Alcohol

0

Aciditeit

0

Valdespino ‘Tio Diego’ Amontillado

Omschrijving

Gefermenteerd met inheemse gisten in oude eikenhouten vaten in plaats van temperatuurgecontroleerd roestvrij staal zoals alle andere sherryproducenten tegenwoordig. Eenmaal versterkt tot 15% alcohol en minstens 1 jaar rijping onder de flor, worden de vaten allemaal getest en rijpen ze verder in een solera systeem van maar liefst 10 criaderas (vaten). Van de 10 de t/m de 4 criadera rijpt deze Amontillado onder de flor, daarna wordt hun alcohol versterkt tot 17,5% wat de flor doodt zodat de Sherry verder oxidatief kan rijpen in de laatste 3 stadia. Dit biologisch verouderingsproces is veel langer dan bij andere Amontillado’s. De Sherry’s rijpen minstens 18 jaar. Medium-bodied en zeer droog. Begint knapperig, zelfs licht scherp voor een Amontillado, dicht bij het pittige karakter van de Fino Inocente, maar neemt onderweg nootachtige tonen (amandelen, walnoten) en hints van oude vaten op. Vrij hoge zuurgraad. Citroenschil. Mediterrane kruiden, samen met een lichte bitterheid en verbrande amandelen.

Over de producent

Valdespino is één van de oudste en meest gewaardeerde Sherryhuizen die er bestaan opgericht door Mr Alfonso Valdsepino in de 13e eeuw. Al hun ‘cru’ wijngaarden komen uit de buurt van Machamudo Alto waar de typische witte kalkrijke albariza gronden het water diep vasthouden in deze zeer warme regio. Hun Tio Diego is het vlaggenschip onder de Amontillado’s van Valdespino.

Categorie

Druif

Land van herkomst

Appellatie

Jaartal

Foodpairing

Aperitief, soep, wildgerechten, geroosterde roodvleesgerechten

Inhoud

Houtrijping

Flessen in karton

Altijd welkom bij B&Co!
Brugsesteenweg 223a
8500 Kortrijk
BTW BE 0463 691 672

Dinsdag: 14u – 18u
Woensdag, donderdag, vrijdag: 10u – 12u en 14u – 18u30
Zaterdag: 10u – 12u en 14u – 18u
Zondag en maandag: gesloten
Op een ander moment komen? Bel gerust voor een afspraak.

+32 (0)56 72 41 20
wine@b-en-co.be

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info

Waarschuwing

Deze B&CO webshop bevat informatie over alcoholhoudende dranken en is bedoeld voor volwassenen.

Gelieve daarom uw leeftijd te bevestigen:

Hulp nodig?